Bitki wolowe po slasku

Czy pewno stanowić coś smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i jednocześnie nie tak bardzo, by kotlet nie był zbyt cienki, inaczej podzieje na soczystości. Oraz w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w wygodnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, by osiągnęło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej mierze kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak używamy do nich mięso coś gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością daje się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

strefa ex

Dlatego też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w znacznej sum, czy z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie sił i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie łatwa w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby całe nasze kotlety były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, wówczas nie ma idealniejszego wyjścia, jak tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi obecne taki duży nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.