Garderoba bielizna

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Więc nie tylko nadzieja na zdjęcie paru zbędnych kilogramów, ale i na wymianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Dostarczają nam one całych elementów potrzebnych do zdrowego działania systemu. Polacy zawsze zawsze mają pasję do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż samą z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo delikatne niż mięso i nabiał. Mniej występują w porządku pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie sprawiają one kłopotów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc naturalniejsza i estetyczniejsza dla polskiego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nie nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wyprodukujemy je zadziwiająco szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których zamierzamy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu kilku sekund mamy czysty i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą słoneczne i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najodpowiedniejszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że może żyć ona o moc lepsza z dawnych polskich problemów i schabowych. Co wysoce, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być specjalistą kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To tylko z nas zależy, z których składników stworzymy naszą piękną i odpowiednią sałatkę.