Krajalnica lucznik

W zakładach oraz w polach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Dotyczy to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana i do innych celów, na przykład do krojenia warzyw czy owoców, gdy chcemy ich w struktur cienkich plasterków.

W zależności z tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i stosuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany jeśli należy o wędliny lub sery, zależy nam szczególnie na niewielkich, równych plastrach, które kroi się gładko i bez dodatkowego wysiłku. Do ostatniego obowiązku używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo intensywną krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, jak również daleko skomplikowanymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana szczególnie do domów gastronomicznych również do sklepów. Jest zalecana przez producenta ze powodu na własną wielką odporność oraz łatwość obsługi. Dzięki tym wartościom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z zakresu zaufania oraz higieny pracy, może podejść do produkcji z krajalnicą i przekazywać naszym użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych jakości kupią na bliskie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej liczbie wędlin lub serów, przy niskim nakładzie książce oraz wartości pracownika. Taka krajalnica w interesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak wtedy jest chciane na wzór w wypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.