Lokal gastronomiczny wynajem krakow

novitus hd eNovitus HD E - drukarka fiskalna Polkas Kraków

Każdy lokal gastronomiczny prędzej lub później staje przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla większej części ludzi. Przy czym porcje powinny być praktyczne takie indywidualne i ugotowane w jak najmniejszym okresie by uniknąć strat smaku wychodzących z dużego przechowywania.

Na szczęście innowacyjna metoda rozwiązała tenże temat oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone wewnątrz noże nacinając mięso zwiększają jego soczystość bez strat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają także na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co dokonuje się na zwiększenie poziomu higieny w mieszkaniu rzeczy. Na rynku wyróżniamy dwa rodzaje kotleciarek, różniące się przede wszystkim napędem, mocą produkcyjną i dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy często z użytych materiałów, producenta i użytych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to typowe urządzenie przeznaczone przede każdym do użytku prywatnego i słabej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Wielką wartością tego typu akcesoriów jest ograniczona ilość zajmowanego miejsca, jednak z względu dość dużej (od około 800 do 10 tys. zł) ceny mogą ogłaszać się nieopłacalne dla własnych użytkowników. Chorobą jest bardzo niższa moc produkcyjna w zderzeniu z opisaną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to organizacja dedykowana przede wszystkim dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej walce z ostrzami kierowane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli człowieka do wkładania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem wydaje się być sprawność operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten typ urządzenia zajmuje trochę wiele miejsca niż ręczny odpowiednik i duża stawka (od ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest jasną przeszkodą do świętowania jej w warunkach domowych.