Maszynka do miesa unold 78131

Wilk do ciała więc nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest dobrze silniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki asortyment wilków na rynku zezwala na dobór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu sezon na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) zaś nie wymaga wysokiego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasa wykonania decyduje o dużej siły maszyny. Jak każde dania łączone w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia stawia się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od gatunku mięsa odnosi się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w pozostałe akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To wspaniałe urządzenie, łatwe w bezpośrednich cenach, łączone w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę jak w znacznych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także indywidualnych ulepszaczy.