Maszyny prozniowe miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w współzależności z potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

posnet mobile eu

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w struktur zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej dawki rozbitych plastrów w układu niedługiego czasu czasu - ok. 800 części w układu godziny, przy czym mięso nie potrafi istnieć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi niesłychanie naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punktu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności pokazujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, składając się na wiedzy oraz poznaniu otrzymywanym od 1990 roku nakłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.