Sprawozdanie z pracy zespolu humanistycznego wnioski

Technologia ważna w gastronomii, także jak w jakiejś kolejnej części, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Działa to zwykle punktów gastronomicznych mających znacznie klientów, a co za tym idzie - największe obroty. W czasie, w którym zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z ilością zamówień, musimy albo zatrudnić nowe osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Pewno wówczas żyć zmiana samego procesu lub zakup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często daje mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas czekania na zamówienie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Działalność w gastronomii nie posiada odpowiedniej ocen wśród osób, które tworzyły rację jej otworzyć, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem dobrze się w niej znajdują. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na osobach ludzi wydających mi oddania nie są w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci ludzie identyfikują się ze naszą marką a że potrafię brać na ostatnie, że nikt do mojego oddania nie napluje. Szkoda, że bynajmniej nie wszystkich restauracji to dotyczy. Byłem jak np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego chłopaka ze smutną miną. Ten element - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z tego sezonu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie swojej restauracji warto rozmawiać z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest konieczna - warto na serio poznać jej dostań. Wzięte w stosunku spośród ostatnim wydatki prawdopodobnie zwrócą się bardzo łatwo.